Kahden viikon loma

Koska se on pakko

Olipa taas yhden tutun yrittäjän kanssa hyvä keskustelu hänen omasta lomasta joka meinasi lipsahtaa viikon jaksoihin pitkin kesää ja syksyä. Jokaiselle joka on lomansa ansainnut kuuluu vähintään kahden viikon keskeytyksetön loma. Niin työntekijälle kuin yrittäjällekkin. Onneksi meidän PHT sanoi sitten suoraan vähintään kahden viikon lomasta että vuosilomalakikin sen määrää ja “Se on pakko”.

Yksinyrittäjänä irrottautuminen töistä viikoiksi ei välttämättä ole helppoa järjestää liiketoiminnan luonteen vuoksi ja ehkä sitä kunnon lomaa ei ole keretty vuosikausiin pitää. Loma on kuitenkin kaikille tarpeen että jaksaa taas vääntää. Ehkä pitäisi myös sen verran jaksaa vääntää että loma olisi kunnon loma, myös itselle.

Työnsuojelu ohjeistaa: Kesäloma ja talviloma pitää antaa yhdenjaksoisena. Mikäli työn käynnissä pitämiseksi on välttämätöntä jakaa lomaa, pitää kesälomaa antaa yhdenjaksoisena vähintään 12 lomapäivää. Lopun voi antaa pidettäväksi yhdessä tai useammassa osassa.

Mekin pidetään tänä kesänä lomia mutta onneksi ei ihan kaikki samaan aikaan. Nautitaan kaikki nyt kunnolla kesästä niin jaksetaan taas syksyllä takoa!

Lue lisää meidän palveluistamme joilla autamme yrittäjiä pitämään lomat lomana täältä.

 

Vuosilomalaki
https://finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2005/20050162

Vuosilomasta työnsuojelun sivuilla
https://www.tyosuojelu.fi/tyosuhde/vuosiloma

Holiday van

Jaa tilitys