Yrityksen perustaminen ja startupit

Kun liikeidea ja päätös yrityksen perustamisesta on tehty, liikkeelle vain.

Yrityksen perustamiseen liittyy valtavasti asioita, oli kyseessä sitten itse perustettu tai valmiina ostettu yritys. Tulevalla yrittäjällä on todennäköisesti paljon kysymyksiä, joihin tarvitsisi vastauksia ja neuvoja. Uudesta liikeideastaan innostunut tuleva yrittäjä saattaa pohtia miten startup-yritys käytännössä perustetaan, yritykselle sopivaa yhtiömuotoa, kaupparekisteriin ilmoitettavia tietoja, kirjanpidon järjestämistä, ohjelmistojen valintaa, veroasioita, arvonlisäveroja ja palkanlaskentaa.

Jokainen on yksilö, myös yritys itse. Suomessa on useita yritysmuotoja, jotta jokaiselle löytyisi sopiva. Yhtiömuoto voi esimerkiksi olla elinkeinonharjoittaja, henkilöyhtiö tai osakeyhtiö. Osakeyhtiön perustamista helpotettiin poistamalla aiemmin vaadittu euromääräinen osakepääoma, joten nyt osakeyhtiönkin voi perustaa ilman euromääräistä pääomasijoitusta. Toki yritys kuin yritys tarvitsee omistajansa rahoitusta yrityksen alkumetreillä, ennen kuin liiketoiminta käynnistyy tuoden sisään rahavirtaa.

Yksityiskohtia yrityksen perustamisessa on useita ja ne kaikki ovat tärkeitä. Osakeyhtiötä perustaessa tulee osata määritellä muun muassa toimiala, tilikausi, nimi, osakemäärät, hallitus ja varajäsenet, yhtiöjärjestys sekä tilintarkastus. Lisäksi pitää pohtia, tulisiko perustettavaan yritykseen merkitä jo lunastuslauseke. Taloushallinnon ammattilainen voi olla näissä kysymyksissä todella arvokas apu. Tehdyt päätökset vaikuttavat yrityksen verotukseen ja tilinpäätöksen laadintaan sekä luovat yritykselle oman toimintaympäristön.

Olit sitten Startup tai uusi yritys maltillisemmalla kasvulla, me osaamme auttaa.
testimonial

Startup-yritys on Wikipedian mukaan nuori kasvuhakuinen yritys. Startup-yrityksellä voidaan tarkoittaa myös yritystä, joka vasta kehittää ensimmäistä tuotettaan, eikä tuota vielä voittoa. Termiä käytetään usein enintään muutaman vuoden ikäisistä yrityksistä tai yrityksestä, jonka osakkeiden omistajiksi on tullut muita kuin perustajajäseniä. Startup-yrityksen omistajiin voi kuulua ulkopuolisia niin sanottuja bisnesenkeleitä. Yrityksen nuori ikä tai esimerkiksi teknologia-alalla toimiminen eivät riitä määrittelemään yritystä startup-yritykseksi, vaan olennainen piirre on nopean kasvun tavoitteleminen.

Yrityksen kirjanpito ja taloushallinto on järkevää käynnistää heti yrityksen perustamisen yhteydessä. Kirjanpitäjät ovat monissa mieleen tulevissa kysymyksissä apuna ja he osaavat ottaa huomioon päätösten vaikutukset omistajiin, verotukseen sekä yrityksen tulevaisuuteen.

Autamme

Yrityksen teknisessä perustamisessa

Vastauksia kysymyksiisi

Avustus taloushallinnon ohjelman valinnassa

Kirjanpidon sekä taloushallinnon käynnistäminen

Verotuskysymykset

Kurkkaa muita elinkaaripalvelujamme

Sukupolven vaihdokset

Yritysten siirtäminen seuraaville sukupolville…

Sukupolven vaihdokset

Pelasta kirjanpito

Taloushallintoon liittyvät tulipalot ja kaaokset…

Tutustu palveluun